Hexco Webdesign & Optimalisatie

Waarom is HTTPS belangrijk

Veiligheid is een heel belangrijk item, vindt Google!

Daarom heeft het internetbedrijf op haar blog ‘HTTPS as a ranking signal‘ aangekondigd dat ze websites geserveerd via HTTPS iets hoger zal laten positioneren in de zoekresultaten dan vergelijkbare websites via HTTP.

Kort gezegd begint Google mensen af te dwingen om een SSL Certificaat te nemen waardoor ook u gebruik kunt maken van een HTTPS verbinding.

Welke voordelen behalen HTTPS voor mij?

Alle data die over uw website wordt verstuurd en ontvangen, wordt allemaal via een beveiligde verbinding gedaan. Dit houdt in dat kwaad willende minder snel bij u data kunnen komen en de privacy gehalte vele malen hoger is.

Alle data die namelijk via Invoervelden wordt verstuurd naar de server kan onderschept worden. Door het gebruik van HTTPS wordt de verbinding encrypted en kunnen kwaadwillende minder snel uw data onderscheppen.

Welke voordelen zijn er nog meer?

  • Authenticiteit: Praat mijn browser met de server die het zegt te zijn?
  • Data integriteit: Heeft iemand de verzonden data aangepast?
  • Encryptie: Kan iemand de conversatie met de server inzien?

Er is zo gezegd maar 1 groot nadeel als het op HTTPS aan komt en dat is dat u elk jaar een nieuwe SSL Certificaat moet kopen. Dit certificaat geeft u namelijk het recht om een beveiligde verbinding te mogen gebruiken.

(Er bestaat de mogelijkheid om een SSL certificaat voor meerdere jaren af te nemen. Bijvoorbeeld 2 of 3 jaar)

Nadelen HTTPS?

Natuurlijk zijn er ook mensen die bijvoorbeeld zeggen dat een HTTPS verbinding uw website langzamer maakt. Bij deze wil ik dit graag ontkrachten!

Een beveiligde verbinding zorgt ervoor dat alle data encrypted verstuurd wordt naar en van de server. Dit gebeurd op zo’n hoge snelheid dat u in de praktijk geen verschil in snelheid moet merken.

Encryptie (Versleuteling van Data)

Encryptie grof gezegd is het versleutelen van uw Data of Bestanden. In deze context gaat het puur over  het versleutelen van uw data wat naar de Server wordt verstuurd en natuurlijk ontvangen wordt vanaf de Server.

Deze data kan alleen op uw computer en  de server worden gedecrypt omdat deze machines op dit moment de enige twee zijn met de Sleutel tot de data.

SEO (Zoekmachine Vindbaarheid)

Voor uw SEO is een HTTPS verbinding ook zeer belangrijk. Google heeft sinds begin mei haar eigen regels verscherpt en geven websites met een HTTPS verbinding een kleine voorrang op websites die geen HTTPS hebben. Dit omdat Google ook staat achter een vertrouwde verbinding en veiligheid op het internet.

Dit houdt dus in dat uw website niet direct veel beter wordt gevonden in Google, aangezien HTTPS maar een fractie van de Google Ranking is.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een SSL Certificaat of welke Certificaat bij u past? Neem dan contact op met Hexco Webdesign &Optimalisatie voor een vrijblijvend gesprek.