Hexco Webdesign & Optimalisatie

Nieuwe bezoekers naar je website trekken

Een nieuwe WordPress website bouwen of laten bouwen is natuurlijk al een hele stap, maar eigenlijk is dit nog maar het begin. Wil je graag veel bezoekers naar je nieuwe website trekken? Dat kan nog best lastig zijn.
Daarom hieronder een aantal tips!

  1. Maak gebruik van Social Media
    Social Media is niet meer weg te denken in het dagelijks leven. De grote meerderheid van de Nederlanders zit elke dag op Social Media.Voordat je begint is het slim om eerst na te denken welke vorm van Social Media het beste bij jou en je bedrijf past. Facebook is bijvoorbeeld goed om consumenten te bereiken, Twitter wordt gebruikt door zakelijke en particuliere gebruikers en LinkedIn is vooral gericht op zakelijke gebruikers. Daarnaast is er ook nog Instagram. Dit platform wordt gebruikt om foto’s en video’s te delen en is tegenwoordig populair onder zowel particuliere als zakelijke gebruikers.Het “nadeel” van Social Media is dat het ontzettend veel tijd kost. Je moet een profiel aanmaken, bijhouden, volgers trekken en up to date blijven.Meer weten over Social Media? Bekijk dan onze andere blogs.
  1. Interne Links
    Als een bezoeker eenmaal op je website is, moet je natuurlijk zorgen dat hij zo lang mogelijk blijft rondhangen. Eén manier om dat te bereiken is door het plaatsen van interne links op je website.Als je bijvoorbeeld een blog hebt geschreven over een product op jouw website en eerder iets hebt geschreven over een gerelateerd product dan is het leuk en interessant voor de klant als je een linkje plaats op beide blogs over het andere bericht. Zo krijgt de bezoeker de kans om beide blogs te bekijken.
  1. Email marketing
    Als je website al een tijdje draait en je inmiddels al aardig wat emailadressen hebt verzameld dan is het leuk om hier wat mee te doen. Denk hierbij aan nieuwsbrieven, acties of kortingen.Plaats hiervan een linkje in je nieuwsbrief. Zo wordt het voor (potentiële) klanten aantrekkelijk om weer eens een kijkje te nemen op jouw website.Daarnaast bestaat er de kans dat mensen elkaar op de hoogte brengen van die ene leuke actie of korting die ze op jouw website kunnen vinden.
  1. SEO
    Zoekmachine optimalisatie (SEO, Search Engine Optimalisation) kan veel webverkeer opleveren. Het is belangrijk om je hier mee bezig te houden.Zorg ervoor dat de website goed is opgebouwd, dat er goede en variërende content op de website staat, dat er goede links naar jouw website gaan en noem zo maar op. Dit kan misschien erg ingewikkeld klinken.Daarom kan het handig zijn om contact op te nemen met bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn.
  1. Tot slot
    Vergeet niet dat het allemaal begint bij kwalitatief goede content. Content is het allerbelangrijkste!

Wil je meer weten over WordPress, Online Marketing of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Hexco Webdesign & Optimalisatie voor een vrijblijvend gesprek.