Hexco Webdesign & Optimalisatie

Instagram voor jouw bedrijf

Instagram blijft groeien aan populariteit en is inmiddels groter dan Twitter. Er worden dagelijks meer dan 70 miljoen foto’s gepost. Steeds meer bedrijven gaan gebruik maken van Instagram. Dit betekent natuurlijk dat jouw bedrijf niet achter kan blijven!

Hieronder staan een paar tips om je Instagram account op gang te helpen.

Hoe gebruik ik Instagram?
Instagram is een app die je op een iOS of Android apparaat kunt gebruiken. De app kun je downloaden via de App Store of via Google Play.

 

 

Als je de app gedownload hebt kun je een account aanmaken. Bedenk een pakkende accountnaam. Het slimste is natuurlijk om gewoon de naam van je bedrijf te gebruiken.

Upload een profielfoto voor je Instagram account, zoals bijvoorbeeld je logo. Denk er wel aan dat het belangrijk is om een kwalitatief hoogwaardige afbeelding te gebruiken.

In de profielinstellingen kun je de informatie van je bedrijf aanpassen.

Overstappen naar zakelijke Instagram account
Sinds kort is het ook mogelijk om een speciaal zakelijk account aan te maken voor Instagram. Hiervoor hoef je alleen naar de instellingen te gaan en te klikken op “Overstappen op bedrijfsprofiel”.
Daarna kun je je zakelijke Facebookpagina (Meer weten over zakelijke Facebookpagina’s?) koppelen aan je Instagram account.
Instagram importeert automatisch de contactgegevens die op Facebook staan en zo kunnen potentiële klanten direct contact opnemen via Instagram.

Als je deze stappen hebt ondernomen ben je klaar om van start te gaan!

Hoe post ik een foto?
Het is op dit moment nog niet mogelijk om via de pc een foto op Instagram te posten. Je kunt wel foto’s vanaf je pc op Dropbox of iCloud opslaan. Als je daarna inlogt op Dropbox of iCloud via je smartphone, dan kun je die foto’s opslaan en via die manier posten op Instagram.

Volg de stappen in Instagram voor het posten van je eerste foto!

Locatie en taggen in een post
Als je een foto of video post, kun je een locatie toevoegen zodat je volgers weten waar je bedrijf zich bevindt of waar de foto is genomen. Ook kun je andere personen of bedrijven die iets met jouw post te maken hebben taggen in je post. Volgers kunnen dit ook zien.

Wat kan ik posten?
Het verschilt per sector en bedrijf wat voor foto’s je kunt plaatsen.
Als je bijvoorbeeld producten verkoopt dan kun je foto’s posten van een paar uitgelichte producten, maar het is belangrijk om interessant te blijven. Daarom is het bijvoorbeeld ook leuk om te laten zien hoe je de producten kunt gebruiken door middel van een kort filmpje. Ook kan het leuk zijn om te laten zien hoe het er aan toe gaat op de werkvloer. Laat bezoekers zien wie de medewerkers zijn en wat ze zoal doen op een werkdag.

Hoe krijg ik volgers?
De eerste stap is om op andere Social Media te laten zien dat jouw bedrijf tegenwoordig ook op Instagram zit!
Volg andere bedrijven op Instagram die iets te maken hebben met jouw sector.
En misschien het allerbelangrijkste om bekendheid te krijgen: gebruik hashtags!
Met hashtags geef je de contect van je foto of video aan. Ook kijkt de zoekmachine van Instagram naar hashtags.
Bedenk daarom goed voor welke doelgroep je de foto of video plaatst.
Als je bijvoorbeeld een kledingwinkel hebt kun je hashtags plaatsen als #newcollection, #jeans of #sale.
Bedenk wel dat je niet teveel hashtags moet gebruiken. Anders kan je post als spam overkomen of irritant gevonden worden.
Onze tip is om ook geen hashtags als #likeforlike of #followforfollow te gebruiken. Dit kan ook irritant overkomen waardoor bezoekers besluiten om je toch niet te volgen.

Interactie met je volgers
Ga de interactie aan met je volgers. Als een volger een reactie achterlaat onder een van je posts, schrijf dan een simpele reactie terug.
Als een volger je tagged in een post, kijk dan of de post associeerd met jouw bedrijf en like de foto of plaats een reactie.
Als je een post waarin je getagged bent erg vindt passen bij de content op je Instagram account of als een klant een foto post met een product wat ze bij jouw bedrijf gekocht hebben kun je er ook voor kiezen om de foto te reposten. Dit kan erg persoonlijk overkomen, andere volgers kunnen zien hoe je de producten kunt gebruiken en zo bind je meer volgers aan je.

Handige tools voor Instagram
Er bestaan veel apps om het werken met Instagram makkelijker te maken. Een daarvan is Iconosquare. Met deze app kun je statistieken bekijken en bijhouden. Deze statistieken zijn handig om je trouwe volgers, populaire hashtags en best scorende posts bij de houden.

Als je een gratis app wilt gebruiken voor het bijhouden van de statistieken dan is er ook nog InsTrack.

Als je volgers aantal boven de 10.000 is gekomen dan laat Instagram niet meer zien hoeveel volgers je precies hebt. Via een app als Iconosquare of InsTrack kun je precies zien hoeveel volgers je hebt, hoeveel volgers er bij zijn gekomen en hoeveel volgers je bent verloren.

Wil je meer weten over Social Media en Instagram? Neem dan contact op met Hexco Webdesign &Optimalisatie voor een vrijblijvend gesprek.