Hexco Webdesign & Optimalisatie

Wij blijven het maar zeggen, het is ontzettend belangrijk om een responsive website te hebben!

Google geeft al geruime tijd responsive (mobiel- en tabletvriendelijke websites) websites voorrang, dit komt omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van internet op mobiele telefoons en tablets.

Veel mensen hebben het al vaak genoeg meegemaakt, je wilt iets opzoeken op je mobiele telefoon, zoals een restaurant, winkel of ander bedrijf. Je typt het in op Google. Er zijn een aantal zoekresultaten. Je gaat naar de website die je wilt zien en merkt dat hij erg moeilijk te lezen is. Je moet heen en weer vegen, in- en uitzoomen en alles is moeilijk te vinden (logisch op zo’n klein scherm, toch?). Je ergert je mateloos en daarom besluit je maar om op een van de andere zoekresultaten te drukken.

Hierdoor verliest het bedrijf in kwestie een klant, wat natuurlijk niet leuk is. Maar voor Google is dat niet het grootste probleem, het belangrijkste voor Google is het gebruiksgemak. Een website die niet mobiel- of tabletvriendelijk is, zorgt niet voor het optimale gebruiksgemak. Het is dus best logisch dat Google deze websites niet bovenaan in de zoekresultaten wil tonen.

Is jouw website al responsive? Check het hier!

Wil je meer weten over Responsive Webdesign of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Hexco Webdesign &Optimalisatie voor een vrijblijvend gesprek.